Nyheter

Play it again: att bygga med Legobitar

Manofactory tycker om att medverka i positiva och kreativa initiativ. Den italienska ideella organisationen Arkitekter Utan Gränser arbetar nu med att projektera en grundskola i byn Mbakadou, Senegal. För att medfinansiera projektet har de initierat en aktivitet som heter “Play it again”: i juli på Spazio Casa Teatro kommer grupper av arkitekter att bygga arkitektur i Lego, som sedan säljs på en marknadsutställning. Vi var med och byggde och här ser ni resultatet!

Spårvägsmuseet i Stockholm – Vi gestaltar nya lokaler!

I samverkan med designkontoren Nyström Persia och Bofink har vi skapat ett kollektiv: NOOTO.
NOOTO vann i våras upphandlingen för att skissa på nya lokaler för Spårvägsmuseet som framöver kommer att flytta från nuvarande lokaler på Södermalm. Nu har vi redovisat förslaget för vår uppdragsgivare Trafikförvaltningen som sedan avvaktar politiska beslut för att projektet skall kunna utvecklas vidare.

Pecha Kucha Night Milano

På tisdag kväll samlades mer än 100 personer på Arkitektföreningen i Milano för Pecha Kucha Night Volume #12. En fantastisk kväll där man diskuterade begreppet “Estate” i sin dubbla engelska och italienska betydelse: Fastigheter och Sommar. Elisabetta Gabrielli från Manofactory presenterade projektet “Askimsbadets badpir”.

Manofactory representerat på Arkitekturbiennalen i Venedig

Manofactorys projekt “Askimbadets badpir” finns nu redovisat på världens största arkitekturutställning, Arkitekturbiennalen i Venedig. Projektet visas tillsammans med övriga uttagna projekt från Sverige, Norge och Finland. Ambitionen är att visa arkitektur som svarar upp mot vissa grundläggande mänskliga, sociala behov där vårt bidrag representerar “Recognition” – att bli sedd av och kunna samverka med sin omgivning. Badpiren speglar på ett bra sätt detta begrepp eftersom den i hög grad utgör en stor och viktig mötesplats för rekreation och mänskliga kontakter under de varma sommarmånaderna vid havet.

Manofactory är finalist i designtävlingen Exhib-IT!

Tävlingen handlade om en temporär installation som skulle visa 10 fotografier från de mest relevanta projekten från Florim.
Manofactory är finalist med projektet Wave: en interaktiv installation som etablerar en relation mellan användare och fotografier via ett sensorgolv.

Badpiren i Askimsbadet på Arkitekturbiennalen 2016!

Projektet “Askimbadets badpir” har blivit utvalt av Arkitektur- och Designcentrum vid en Open Call och kommer att visas på In Therapy: Nordic Countries Face to Face, utställningen i den nordiska paviljongen på Arkitekturbiennalen i Venedig 2016, kurerat av David Basulto. Utställningen öppnar för allmänheten i juni.

Terra Dignitas på Era 21

Vårt vinnande projekt i tävlingen “Terra Dignitas” har publicerats på arkitekturtidsskriften Era 21.

Elisabetta Gabrielli på kulturfestivalen Tempo Italiano

Onsdag den 10 februari 2016, under Möbelmässan, sätter kulturfestivalen Tempo Italiano fart på debatten om våra städer. Under en helkväll samlas några av Nordens och Italiens experter inom arkitektur och stadsplanering till ett seminarium och rundabordssamtal om morgondagens stad. Elisabetta hos oss på Manofactory är en av talarna.
http://www.tempoitaliano.it/

Manofactory fyller 3 år!

Nu har Manofactory avverkat tre verksamhetsår som har varit fyllda av hårt arbete, intressanta möten med nya människor och många spännande uppdrag. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt företag och arbeta med det som vi tycker är allra roligast!

Kajområde på Telegrafberget

På uppdrag av HSB upprättar vi nu koncept, program och skissförslag för hela kajområde vid de blivande bostadskvarteren på Telegrafberget. Hur bebyggelsen förhåller sig till vattnet kommer att påverka karaktären av hela området. Det är en stor och spännande utmaning!

Page 1 of 2 1 2