nyheter >> Milano

Play it again: att bygga med Legobitar

Manofactory tycker om att medverka i positiva och kreativa initiativ. Den italienska ideella organisationen Arkitekter Utan Gränser arbetar nu med att projektera en grundskola i byn Mbakadou, Senegal. För att medfinansiera projektet har de initierat en aktivitet som heter “Play it again”: i juli på Spazio Casa Teatro kommer grupper av arkitekter att bygga arkitektur i Lego, som sedan säljs på en marknadsutställning. Vi var med och byggde och här ser ni resultatet!

Pecha Kucha Night Milano

På tisdag kväll samlades mer än 100 personer på Arkitektföreningen i Milano för Pecha Kucha Night Volume #12. En fantastisk kväll där man diskuterade begreppet “Estate” i sin dubbla engelska och italienska betydelse: Fastigheter och Sommar. Elisabetta Gabrielli från Manofactory presenterade projektet “Askimsbadets badpir”.

Manofactory är finalist i designtävlingen Exhib-IT!

Tävlingen handlade om en temporär installation som skulle visa 10 fotografier från de mest relevanta projekten från Florim.
Manofactory är finalist med projektet Wave: en interaktiv installation som etablerar en relation mellan användare och fotografier via ett sensorgolv.

Invigning av Manofactorys kontor i Milano

I oktober öppnade Manofactory en filial i Milano. Det betyder att vi har en fot mitt i den italienska arkitektur- och designvärlden. Igår, under möbelmässan, firade vi detta med invigningen av vårt kontor på Via B. Cellini 6!