nyheter >> Press

Pecha Kucha Night Milano

På tisdag kväll samlades mer än 100 personer på Arkitektföreningen i Milano för Pecha Kucha Night Volume #12. En fantastisk kväll där man diskuterade begreppet “Estate” i sin dubbla engelska och italienska betydelse: Fastigheter och Sommar. Elisabetta Gabrielli från Manofactory presenterade projektet “Askimsbadets badpir”.

Manofactory representerat på Arkitekturbiennalen i Venedig

Manofactorys projekt “Askimbadets badpir” finns nu redovisat på världens största arkitekturutställning, Arkitekturbiennalen i Venedig. Projektet visas tillsammans med övriga uttagna projekt från Sverige, Norge och Finland. Ambitionen är att visa arkitektur som svarar upp mot vissa grundläggande mänskliga, sociala behov där vårt bidrag representerar “Recognition” – att bli sedd av och kunna samverka med sin omgivning. Badpiren speglar på ett bra sätt detta begrepp eftersom den i hög grad utgör en stor och viktig mötesplats för rekreation och mänskliga kontakter under de varma sommarmånaderna vid havet.

Manofactory är finalist i designtävlingen Exhib-IT!

Tävlingen handlade om en temporär installation som skulle visa 10 fotografier från de mest relevanta projekten från Florim.
Manofactory är finalist med projektet Wave: en interaktiv installation som etablerar en relation mellan användare och fotografier via ett sensorgolv.

Badpiren i Askimsbadet på Arkitekturbiennalen 2016!

Projektet “Askimbadets badpir” har blivit utvalt av Arkitektur- och Designcentrum vid en Open Call och kommer att visas på In Therapy: Nordic Countries Face to Face, utställningen i den nordiska paviljongen på Arkitekturbiennalen i Venedig 2016, kurerat av David Basulto. Utställningen öppnar för allmänheten i juni.

Terra Dignitas på Era 21

Vårt vinnande projekt i tävlingen “Terra Dignitas” har publicerats på arkitekturtidsskriften Era 21.